I 1986 byggede jeg den tresmakkede jolle Mads Illum og restaurerede desuden et par joller. I de følgende år ernærede jeg mig med Søfartsstyrelsens godkendelse som selvstændig vejleder i kystfriluftsliv. Det medførte blandt andet, at jeg blev medejer af Helnæs Mølle Friluftsgård, hvor jollerne blev stationeret om sommeren med henblik på ture på Helnæs Bugt og ind i Det sydfynske Øhav.


Om den tresmakkede jolle se: www.lillebaeltvaerftet.dk/tresmakke.htmHerover ses min lille flåde i modlys under Bjørnø. Turene ind i Øhavet var i de senere år for højskole- elver, lærer- eller pædagogstuderende og vejlederstuderende fra Institut for Idræt.


Da jeg fyldte 60 standsede jeg med den aktivitet og jollerne blev solgt dels til Helnæs Mølle og dels til Øhavets Smakkecenter Strynø. Tresmakken Mads Illum har jeg dog beholdt. Den har plads ved broen her foran huset ved stranden på Helnæs.


Desuden har Bodil og jeg en lille meginjolle, Sofia, som vi brugte til sejlads på Manikysten, Peloponnes, Grækenland. Nu 2014 er jollen, Sofia hjemme på Helnæs og til stor glæde for børnebørnene.


2016 Tresmakken Mads Illum er doneret til Søfatsmuseet i Marstal